هنجارگریزی یکی از مؤثرترین شیوههای برجستهسازی و آشناییزدایی در شعر است که بسیاری از شاعران از آن بهره بردهاند. در شعر معاصر، نیما نقش زیادی در پایهریزی این شیوه، داشته است و پیروان وی نیز از این روش، بسیار استفاده کردهاند. یکی از شاعرانی که از روش هنجارگریزی برای برجستهسازی شعر خود بهره گرفته است، شفیعی کدکنی (م. سرشک) است. این پژوهش سعی دارد تا با روش تحقیق توصیفی- تحلیلی در چارچوب مکتب ساختگرایی و بر مبنای الگوی هنجارگریزی لیچ به بررسی هشت نوع هنجارگریزی (آوایی زمانی، سبکی، گویشی، معنایی، نحوی، نوشتاری، واژگانی) در اشعار محمدرضا شفیعی کدکنی بپردازد. اشعار مورد بررسی در پژوهش حاضر، حاصل گزینش تصادفی از دوازده دفتر شعر شفیعی است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بسامد وقوع هنجارگریزی معنایی در اشعار شفیعی، بیش از سایر هنجارگریزیهاست. هنجارگریزی زمانی، آوایی، نحوی، واژگانی، سبکی، نوشتاری و گویشی، به ترتیب در جایگاههای بعدی قرار گرفتهاند. از اینرو میتوان شعر شفیعی را شعری دانست که از طریق هنجارگریزیها برجسته شده است.
پهلوان نژاد, محمدرضا, & ظاهری بیرگانی, نسرین. (1390). بررسی هنجارگریزی در شعر شفیعی کدکنی بر مبنای الگوی لیچ. پژوهش های زبان شناسی تطبیقی, 1(2), 113-128.
MLA
محمدرضا پهلوان نژاد; نسرین ظاهری بیرگانی. "بررسی هنجارگریزی در شعر شفیعی کدکنی بر مبنای الگوی لیچ". پژوهش های زبان شناسی تطبیقی, 1, 2, 1390, 113-128.
HARVARD
پهلوان نژاد, محمدرضا, ظاهری بیرگانی, نسرین. (1390). 'بررسی هنجارگریزی در شعر شفیعی کدکنی بر مبنای الگوی لیچ', پژوهش های زبان شناسی تطبیقی, 1(2), pp. 113-128.
VANCOUVER
پهلوان نژاد, محمدرضا, ظاهری بیرگانی, نسرین. بررسی هنجارگریزی در شعر شفیعی کدکنی بر مبنای الگوی لیچ. پژوهش های زبان شناسی تطبیقی, 1390; 1(2): 113-128.