حکمتهای منسوب به علی(ع) درباره عدالت، شیوههای برخورد با مردم، مصایب ناشی از ستم و... در جایجای نهجالبلاغه، به چشم میخورد. از دیگر سو در منابع قدیم عربی از عدالت ایرانیان و خصوصاً انوشروان، سخنانی نقل شده که از جهت ساختار کلامی و مضمونی، شباهت بسیار به سخنان علی(ع) دارد. در این تحقیق میکوشیم، با روش عِلِّی– مقایسهای ابتدا این سخنان حکیمانه را با هم مقایسه کرده، سپس احتمالات مختلف برای تفسیر این شباهتها را بررسی کنیم. نتایج این مقایسه، نشان از قرابت فرهنگی و فکری ایرانیان باستان با اندیشههای امام علی (ع) دارد که خود یکی از عوامل مهم جذب ایرانیان به دین اسلام و مذهب تشیع بوده است.
سبزیان پور, وحید, & صالحی, پیمان. (1391). بررسی دادورزی ایرانیان در منابع عربی و مقایسه آن با نهج البلاغه. پژوهش های زبان شناسی تطبیقی, 2(4), 145-169.
MLA
وحید سبزیان پور; پیمان صالحی. "بررسی دادورزی ایرانیان در منابع عربی و مقایسه آن با نهج البلاغه". پژوهش های زبان شناسی تطبیقی, 2, 4, 1391, 145-169.
HARVARD
سبزیان پور, وحید, صالحی, پیمان. (1391). 'بررسی دادورزی ایرانیان در منابع عربی و مقایسه آن با نهج البلاغه', پژوهش های زبان شناسی تطبیقی, 2(4), pp. 145-169.
VANCOUVER
سبزیان پور, وحید, صالحی, پیمان. بررسی دادورزی ایرانیان در منابع عربی و مقایسه آن با نهج البلاغه. پژوهش های زبان شناسی تطبیقی, 1391; 2(4): 145-169.